Pages

Pencinta Kraf Malaysia :)

Thursday, December 29, 2011

Maal Hijrah Freebies! **UPDATED**

Cepat2, mai sertai FREEBIES ni!
Tinggal 3 hari saja lagi~


3 hadiah menarik menanti seorang pemenang paling bertuah.
Syarat2 penyertaan boleh rujuk dibawah ok :)

__________________________________________________________
Assalamualaikum. 
Salam Ma'al Hijrah 1433 buat semua.

Jom sertai FREEBIES ini~

Syarat-syaratnya mudah saja:

1) "LIKE" fan page Kraf Malinja (002063398-P) 

2) Tinggalkan apa2 komen yang bersesuaian di album 


Pemilihan SEORANG pemenang akan dilakukan secara rawak.
Sesiapa saja boleh menang. (^_^)

Hadiah yang menanti 
PEMENANG PALING BERTUAH :)

 Sebuah diari 2012

Felt Craft: Pack For Beginner Vol 2

dan..
HADIAH MISTERI!!!

Freebies ini berlangsung dari 27 November 2011 - 31 Disember 2011
InsyaAllah Mal akan umumkan pemenang pada 1 Januari 2012

Terima kasih~

Tuesday, December 6, 2011

Cubaan Menjahit Bantal Hiasan! :)

Kali pertama jahit bantal. Buat yang simple2 dulu. 
Harga pun bagi murah2 sebab kerisauan apa yang bakal terjadi pada rupa paras pillow ni. 
Eh, yang sebenarnya Mal memang jenis yang simple. 
So kalau perasan, design untuk felt craft yang Mal buat, semuanya memang simple.


Saiz A4 ya kawan2. Material yang digunakan 100% berasaskan felt.
InsyaAllah next project Mal nak guna flannel pulak.


Close up. Tapi tak nampak jahitan Mal tu. Setiap satu huruf & gambar ni Mal jahit tau.
Bukan gam macam tu je.


 Bab mengambil mengambil gambar ni yang den lomah sikit. 
Pulak tu time tu nak cepat, sebab nak keluar pi kenduri. Huu.. 
Kualiti gambar kurang memuaskan. 
InsyaAllah next time Mal ambil gambar molek2 sikit.

Bantak hiasan ni Mal buka untuk tempahan ok
PM if interested.
kraf.malinja@gmail.com atau boleh PM di FB inbox

Sunday, December 4, 2011

Keychain Untuk Mama

First time buat keychain untuk kegunaan sendiri :p
Sebelum ni asyik jahit untuk customers je.



Comel kan alphabet buttons tu. Seriously I love them all!
Mal beli dari Tamu Jaja Kraf.

Keychain kosong tu RM3.00.
Setiap satu huruf/nombor = RM0.70
So contoh untuk keychain di atas ni:
RM3.00 + (RM0.70 x 4) = RM5.80

PM if interested~ :)
kraf.malinja@gmail.com

Happy weekend!

Jom Shopping! :)