Pages

Pencinta Kraf Malaysia :)

Wednesday, September 28, 2011

Tempahan Kali Kedua; Lia

 First attempt Mal buat external hard disk case.
3D dimension pulak tu. Mencabar sungguh! :D
Alhamdulillah ok, cuma kat hujung bucu tu perlu dibaiki lagi.

Tweet tweet tweet~

2 layers macam biasa :)

Kat belakang, ada nama :)


Cabaran lagi satu, nak buat gambar Tweety tu..
Sekali tengok, nampak ok. Bila 4 5 kali tengok, Mal kurang puas hati.
Pun perlu dibaiki lagi.

Well, I'm still learning..
Proses belajar ni akan berterusan.. Sampai bila2. Kannnn!!!

Terima kasih Cikgu Lia~ :)

Monday, September 26, 2011

Work Station a.k.a Office! :p



Assalamualaikum :)

Macam mana? Ok tak "Office" Mal? :D
Alhamdulillah dah hampir sebulan jugak kot Mal buat kerja kat situ.
Sebenarnya tu bilik tetamu kat rumah ni. Besar la sikit ruangnya.
Sebelum ni Mal buat kerja kat bilik stor rumah. Kesian kan :p
Demi nak mendapatkan ambience yang dapat trigger kerajinan,
so Mal pun bertukarlah ke bilik yang lebih luas.

Alhamdulillah~

Encik Suami siap hadiahkan Ambi Pur lagik! Suka!!! (=^_^=)v

Tempahan Izzah

***TeRiMa KaSih IzZah***
(^_^)




Tuesday, September 20, 2011

The Rambling

Assalamualaikum. Boleh tak nak membebel malam ni?

3.. 2.. 1.. GO! :p:p:p

Mal ni dah few times ubah header design. Blog template pun sokmo ubah. Bukan tak tetap pendirian. TAPI Mal memang suka amat main2 dengan Photoshop walaupun bukanlah sampai tahap pro pun. Ni dok giat cari brushes & font yang chomel2 dan lawo2 la nih. 

Hajat di hati nak menukar lah lagi headernyaaa.. :p Blog template pun sama lah (banyak bebenor masa ko Mal eh).

One thing yang Mal nak share dengan readers semua. Alhamdulillah Ramadhan yang lepas Mal dah pun register dengan SSM di bawah nama Amal Creative Enterprise. Mengambil berkat Ramadhan, Mal doa moga home-based business ni terus mara ke hadapan.

Sejajar dengan cita2 tersebut (yoshhh macam ayat karangan SPM pulak!), Mal mesti ada label tersendiri. Betul tak? That's why sekarang ni asyik terfikir nak buat design apa yang sesuai untuk Kraf Malinja ni.

Then, Mal nak buat business card. Design sendiri semestinya. Printed on kertas keras ya, bukan atas kertas A4 biasa yang Mal buat seperti sekarang ni. Huhuuu.. Lepas tu buat cop. Jimat la sikit masa, tak payah nak susah2 fill up borang pos laju tu dengan required details.

Blog sekarang ni macam kurang terurus. InsyaAllah later Mal akan kemaskini betul2. Serabut Mal tengok. Wuuuu..

Kepada bakal customers, insyaAllah Mal akan review semula harga2 kraf felt yang Mal jahit ni. Don't worry, harga insyaAllah memang berpatutan. May be ada yang nak beli dengan harga bajet, so Mal akan fikirkan macam mana nak reduce labour cost & raw material cost supaya anda dapat harga yang anda inginkan.

Next month, insyaAllah Kraf Malinja akan releases beberapa new products. Ok! :) Mal sedang mengusahakan"nya".

Apa pun, doakan Mal terus berjaya. Doakan Kraf Malinja terus maju. 
Sebarang komen membina daripada readers semua amatlah dialu2kan. (^_^)

Tempahan Jue

Tempahan paling cepat.
Hari ni tempah, hari ni jugak bayar.
Malam tu jugak Mal jahit. Esok paginya pos.

Tempahan Dr-To-Be Izan

Gambar tak jelas sangat sebab guna phone camera.
Owl & ladybird tu inspired by.... (___?___)
Huu Mal tak ingat kat mana Mal tengok design ni.

GIVE AWAY NBFP

First time kot Mal join GA daripada geng crafters. Hee..
Dira, kita join eh GIVE AWAY NBFP! (^_^)v

Bagi sesiapa yang nak join jugak, syarat2nya mudah amat:

1) Buat entry seringkas mungkin tetang give away ni di belog atau fb anda.
***Ni Mal dok buat entri khas dah la ni.***

2) Like fan page NADICRAFT@FB.
***Dah lama dah Mal LIKE!***

3) Link & list kan belog NADICRAFT kat belog anda.
***Yang ni pun dah lama dah Mal buat link. Suka hasil kerja Dira.***


Orait. Done! 
Best jugak menang beginner pack pun~ :D

Monday, September 12, 2011

Kraf Malinja Fan Page


Sila klik di SINI dan jom LIKE ramai2~
(^_^)

Diskaun Untuk Bulk Order

Ready-Made: White & Red Love Keychain

Assalamualaikum.

White & Red Love Keychain untuk dijual.
Ni stok ready-made ya. So kalau nak, boleh dapat terus.
Tapi hanya ada 4 biji.

Harga:
Beli 1 pc = RM3.50
Beli kesemua 4 pcs = RM 13.00 (Jimat RM1.00)




Saiz: +/- 5.5cm x 4.5cm

Nak order keychain bentuk yang macam ni juga tapi warna yang lain?
Boleh! :) Sila hantar email ke kraf.malinja@gmail.com
Atau SMS Mal 0192281924

***DISKAUN ISTIMEWA untuk bulk order~***

Tuesday, September 6, 2011

Eidul-Fitri 1431 H

Assalamualaikum. Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Taqobballahu minna wa minkum~

*****Mohon maaf salah & silap kepada semua*****

Alhamdulillah Kraf Malinja kembali beroperasi seperti biasa.
InsyaAllah hari ni Mal akan mula jahit tempahan2 customers.

Ada 2 benda yang Mal nak buat sekarang ni.
1) Create Kraf Malinja fan page. Senang nanti orang boleh "Like" ja untuk view page. Sebenarnya Mal dah buat pun, tapi belum masukkan lagi gambar2nya. Mal memang cadang nak buat lepas raya ni lah.
2) Katalog item. Untuk memudahkan pelanggan dan bakal pelanggan memilih item2 yang disukai. Siap dengan harga dan ukuran.

InsyaAllah by this month nak siapkan 2 perkara tu~ (^_^)

Jom Shopping! :)