Pages

Pencinta Kraf Malaysia :)

Tuesday, September 20, 2011

The Rambling

Assalamualaikum. Boleh tak nak membebel malam ni?

3.. 2.. 1.. GO! :p:p:p

Mal ni dah few times ubah header design. Blog template pun sokmo ubah. Bukan tak tetap pendirian. TAPI Mal memang suka amat main2 dengan Photoshop walaupun bukanlah sampai tahap pro pun. Ni dok giat cari brushes & font yang chomel2 dan lawo2 la nih. 

Hajat di hati nak menukar lah lagi headernyaaa.. :p Blog template pun sama lah (banyak bebenor masa ko Mal eh).

One thing yang Mal nak share dengan readers semua. Alhamdulillah Ramadhan yang lepas Mal dah pun register dengan SSM di bawah nama Amal Creative Enterprise. Mengambil berkat Ramadhan, Mal doa moga home-based business ni terus mara ke hadapan.

Sejajar dengan cita2 tersebut (yoshhh macam ayat karangan SPM pulak!), Mal mesti ada label tersendiri. Betul tak? That's why sekarang ni asyik terfikir nak buat design apa yang sesuai untuk Kraf Malinja ni.

Then, Mal nak buat business card. Design sendiri semestinya. Printed on kertas keras ya, bukan atas kertas A4 biasa yang Mal buat seperti sekarang ni. Huhuuu.. Lepas tu buat cop. Jimat la sikit masa, tak payah nak susah2 fill up borang pos laju tu dengan required details.

Blog sekarang ni macam kurang terurus. InsyaAllah later Mal akan kemaskini betul2. Serabut Mal tengok. Wuuuu..

Kepada bakal customers, insyaAllah Mal akan review semula harga2 kraf felt yang Mal jahit ni. Don't worry, harga insyaAllah memang berpatutan. May be ada yang nak beli dengan harga bajet, so Mal akan fikirkan macam mana nak reduce labour cost & raw material cost supaya anda dapat harga yang anda inginkan.

Next month, insyaAllah Kraf Malinja akan releases beberapa new products. Ok! :) Mal sedang mengusahakan"nya".

Apa pun, doakan Mal terus berjaya. Doakan Kraf Malinja terus maju. 
Sebarang komen membina daripada readers semua amatlah dialu2kan. (^_^)

2 comments:

Awok's Kiter (SyaAz) said...

Salam Mal...

Tahniah dh daftar, nampaknya ada kemajuan nak majukan lg bisnes... bagus2... teruskan usaha mu... comel n kemasnya opis Mal, adeh akak punya malu nak tunjuk... asik sepah jer ngan felt...huhu

Kraf Malinja said...

salam kak. terima kasih :)

opis tu kemas waktu tak buat kerja je. kalo buat kerja confirm sepah. hihi..

Jom Shopping! :)